fbpx
We helpen je graag! + 31 (0) 344 61 06 48
SGR logo | Euroholidays is SGR-lid

Inspiratie

voor jouw vakantie

Alternatieve après-ski

Natuurlijk kun je - hopla - de paraplubar induiken en je eerste biertje van de dag bestellen. Steeds vaker wordt er ook óp de piste al begonnen met feesten. En we hoeven je natuurlijk niks te vertellen over de beste aprèsski-tent van het dorp.
Maar als je een keertje wat anders wilt - of als je helemaal niet gediend bent van al dat gefeest - dan hebben we een lekkere tip voor je.

De Konditorei

Je kent ze wel: die winkels met oogstrelende etalages vol prachtig gebak dat je bijna door de ruit heen kan ruiken.
Binnen staan altijd wel een paar tafeltjes, of er is zelfs een echt café waar vaak ook kleine gerechten op de kaart staan. Ook de koffie-specialiteiten zijn niet te versmaden en als daar de nadruk op ligt, wordt de Konditorei een Koffiehuis.

Zoete verleidingen

Lang niet altijd is er een kaart. Vaak zal je naar de vitrine verwezen worden om aan te wijzen welk gebak je wilt. Want je kiest eigenlijk nooit op naam, maar veel meer op uiterlijk. Wat er het allerlekkerst uitziet, dat wijs je aan.

En anders kan je ook op safe spelen en iets nemen wat je al kent: een Sachertorte of een Apfenstrudel natuurlijk.
Overheerlijk zijn ook de Linzerschnitte (met walnoten), de Bienenstich (luchtige cake, room en honing) en de Prügeltorte. Dit gebakje wordt traditioneel op een heel bijzondere manier bereid. Boven een vuur hangt een koker die wordt rondgedraaid. Daaroverheen giet men het beslag. Eenmaal gaar, wordt het gebak in plakken gesneden en geserveerd met slagroom, vruchten en poedersuiker.

Onze tip: laat je verrassen en vraag advies aan de staf.

Koffie of choco mét

Bij zo'n zalig stuk taart hoort een koffie-, thee- of chocoladespecialiteit. Voor wie dat lekker vindt, met likeur, rum of brandy.

Ga er maar eens voor zitten en geniet.

Gezelligheid kent geen tijd...


... maar houd de klok toch maar in de gaten, want voor je het weet, mis je het diner in je hotel.

heumilch3