fbpx
We helpen je graag! + 31 (0) 344 61 06 48
SGR logo | Euroholidays is SGR-lid

Inspiratie

voor jouw vakantie

9x op wintersport

Wintersport.
Héérlijk!
Je denkt natuurlijk wel aan zonnebrand, warme kleding, ski-uitrusting en reispapieren. Maar het ligt minder voor de hand dat je ook weet ook hoe het zit met spullen die je onderweg verplicht bij je moet hebben.
Daarom hier een handig overzicht van de regels die in 2019 gelden. 

 

De gegevens uit dit blog en de handige infographic zijn met toestemming overgenomen van PRICEWISE.
Hartelijk dank!

Winterbanden

Winterbanden zorgen voor veel meer grip en dat is wel zo veilig (en soms ook noodzakelijk) in omstandigheden waarin je moet dealen met sneeuw, modder of ijs. Ze zijn dan ook in veel landen verplicht. Voor rijden zonder winterbanden kan je niet alleen beboet worden, maar kan je ook aansprakelijk gesteld worden voor schade. Dit heeft misschien consequenties voor de uitkering van je autoverzekering.
In Nederland geldt er geen verplichting, maar er wordt wel dringend geadviseerd om in winterse omstandigheden op speciale banden te rijden. 

Sneeuwkettingen

De omstandigheden kunnen zodanig zijn, dat winterbanden onvoldoende zijn. Bij veel sneeuw kunnen kettingen zelfs onmisbaar zijn om een hellinkje op te komen.
Zie je op een traject in het buitenland een blauw rond bord met een witte sneeuwketting? Dan zijn kettingen daar zelfs verplicht. Je kunt ze dus maar beter bij je hebben.

Gevarendriehoek

Een gevarendriehoek is niet alleen in veel landen verplicht, maar in het belang van je eigen veiligheid. Bij pech of onverhoopt stilstaan langs de route, moet je deze driehoek achter je wagen neerzetten. Andere weggebruikers worden er dan op geattendeerd dat er iets ongewoons aan de hand is.

Veiligheidshesjes

Neon-geel, -oranje of -groen zijn de reflecterende hesjes. Er zijn landen waar ze verplicht zijn maar het is natuurlijk ook voor je eigen veiligheid dat je goed te zien bent in geval van pech of een ongeval.  
Denk er aan dat je de veiligheidshesjes gemakkelijk moet kunnen pakken en stop ze dus niet ver weg.

Verbanddoos

Een verbanddoos... je zult 'm maar nodig hebben... Maar er zijn ook landen die het verplicht hebben gesteld om zo'n ding in je auto te hebben. Hij moet onder handbereik zijn.

Alcoholtest

Alcoholtest????
Alcoholtest!!!
In Frankrijk is het verplicht om een nieuwe alcoholtest in de auto hebben. Merkwaardig genoeg staat er geen boete meer op het ontbreken ervan, maar je moet 'm nog wel kunnen laten zien.

Brandblusser

Brandblusser en verbanddoos zijn voor Belgen verplicht, maar voor wie op een ander kenteken rijdt, niet. Toch raadt de ANWB aan om ze bij je te hebben.

Infographic veiligheidsmaatregelen wintersport | Blog Euroholidays

Op wintersport?

Wees voorbereid op winterse omstandigheden!

Check ook nog even dit...

Zijn je verzekeringen in orde? Heb je gedacht aan een wintersportdekking bij je reisverzekering en eventuele pechhulp bij je autoverzekering?

Als je naar Zwitserland of Oostenrijk gaat, is een snelwegvignet verplicht. 

heumilch3