fbpx
We helpen je graag! + 31 (0) 344 61 06 48
SGR logo | Euroholidays is SGR-lid

Inspiratie

voor jouw vakantie

Lekker & Leerzaam

Écht leuk: de Heumilch Sennerei (de hooimelk kaasmakerij) in Fügen in het Zillertal.
Geniet van frisse berglucht, heerlijke kwaliteitsproducten en kijk hoe de kaasmeester te werk gaat!

Fügen

Een bezoek aan deze kaasmakerij is een geweldig uitstapje voor de hele familie en geeft je een idee over hoe het er aan toe gaat bij het kaasmaken.
Je krijgt te zien hoe verse hooimelk verwerkt wordt tot kwaliteitsproducten.

Het Zillertal is voor velen synoniem aan een wonderschoon natuurlandschap met sappige weiden en eeuwenoude alpen die door de boeren zorgvuldig verzorgd en onderhouden worden.
Elke dag zorgen meer dan 270 boeren liefdevol voor hun koeien en leveren verse hooimelk aan de Zillertaler Heumilch-Sennerei. Deze kaasmakerij is een coöperatie, wat inhoudt dat het bedrijf eigendom is van de boeren.
Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg en daarom wordt er in dit bedrijf uitsluitend gewerkt met de puurste, gen-techniek-vrije hooimelk van bergboeren uit het Zillertal.

Familie Joosten uit Nieuwegein:

"
Bijzonder en interessant om te zien.

Heerlijk geproefd van de kaas.
Ook geweldig voor een dagje met minder goed weer.
"

Alle producten worden uit pure hooimelk gemaakt

Hooimelk wordt niet zonder reden de meest oorspronkelijke melk genoemd.

Zoals gezegd, komt deze melk uitsluitend van boeren uit de regio. De kaasmakerij telt 30 medewerkers.
Alle producten worden met grote zorgvuldigheid en liefde gemaakt.

Kwaliteit staat bij de productie bovenaan. Gedurende het hele proces zijn er talloze kwaliteitscontroles: bij de boeren, bij de melk-inzameling, bij het binnenkomen van de melk en andere ingrediënten in de kaasmakerij, meerdere keren tijdens de verwerking, bij het kazen en bij de uitlevering; alles stijgt ver uit boven de (strenge) wettelijke normen.

heumilch1
heumilch5
heumilch3

Kijken in de kaasmakerij en het museum

Aan het begin van de bezichtiging verduidelijkt een film de veredeling van één van de kostbaarste ingrediënten – de melk.
Tijdens de aansluitende rondleiding zie je de kaasmakers aan het werk.
Het museum toont de geschiedenis van de kaasmakerij en geeft een indruk van hoe het er 100 jaar geleden – met de meest simpele apparaten en hulpmiddelen – aan toe ging.

Na de rondleiding mag je natuurlijk de producten proeven en als je wilt, kan je ze kopen in de vakwinkel.

Nieuwsgierig geworden?

Ga eens kijken. Je bent van harte welkom.

Websitehttp://www.kaeserei-fuegen.at/

Adres:
Zillertaler Heumilch Sennerei
Sennereistraße 22
6263 Fügen

Openingstijden: maandag – vrijdag: 08.00 – 18.00 uur; zaterdag: 08.00 – 14.00 uur